‘Merkozy’, een uitzonderlijke vriendschap in beeld gebracht

Caption: German Chancellor Angela Merkel shares a smile with French President Nicolas Sarkozy as they arrive to give a statement on October 9, 2011 at the Chancellery in Berlin following a key summit on steps to combat debt turbulence in the Eurozone. The leaders of Europe's two biggest economies are expected in particular to try to hammer out details of a plan to recapitalise Europe's banks amid fears of a crippling credit crunch. AFP PHOTO ODD ANDERSEN
Caption: German Chancellor Angela Merkel shares a smile with French President Nicolas Sarkozy as they arrive to give a statement on October 9, 2011 at the Chancellery in Berlin following a key summit on steps to combat debt turbulence in the Eurozone. The leaders of Europe's two biggest economies are expected in particular to try to hammer out details of a plan to recapitalise Europe's banks amid fears of a crippling credit crunch. AFP PHOTO ODD ANDERSEN De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy bij een van hun vele gezamenlijke persconferenties. Foto AFP / Odd Anderson

De Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zitten elke dag met elkaar aan de telefoon en prikken regelmatig een vorkje. Ze werken nauw samen en maken, zoals Foreign Policy beschrijft, “wereldschokkende” beslissingen samen die de mondiale economie beïnvloeden. De vriendschap tussen de beide wereldleiders is hecht.

Merkel gaf aan Sarkozy zelfs een knuffelbeertje bedoeld voor zijn pasgeboren dochter Giulia. En vorige week maakten ze nog samen grappen over collega Silvio Berlusconi. Allemaal blijk van de bijzondere vriendschap die de leiders van de twee economische giganten van de eurozone de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

Het bovengenoemde Foreign Policy zette de mooiste foto’s van ‘Merkozy’ op een rij als eerbetoon aan de “meest benijdenswaardige vriendschap in Europa”. Bekijk de foto’s hier.