Mauro doet laatste poging om Kamer te overtuigen

Den Haag : 27 oktober 2011 Commissievergadering over de uitzetting van de jonge asielzoeker Mauro. foto © Roel Rozenburg
Den Haag : 27 oktober 2011 Commissievergadering over de uitzetting van de jonge asielzoeker Mauro. foto © Roel Rozenburg Mauro doet een laatste emotionele oproep aan de Kamer. Foto NRC / Roel Rozenburg

Een dag voor de bewuste stemming in de Tweede Kamer heeft de jonge asielzoeker Mauro Manuel een brief geschreven waarin hij de Kamer vraagt om in Nederland te mogen blijven.

“Dit is mijn laatste kans om u te vragen mij een verblijfsvergunning te geven. Ik beloof dat ik altijd zal proberen van waarde te zijn voor Nederland. Laat mij alstublieft voor altijd hier blijven!”

Mauro’s brief wordt vandaag in Den Haag verspreid, terwijl hij zelf een manifestatie bijwoont op het Plein voor de deur van het Tweede Kamergebouw.

“Tegen wil en dank ben ik nu een symbool geworden van jonge, alleenstaande asielzoekers in Nederland. Veel liever ben ik een symbool van integratie in de Nederlandse samenleving.” - Mauro

Zaterdag nam het ledencongres van het CDA de zogenoemde Mauro-resolutie aan. Deze gaat niet alleen over Mauro, maar over de manier waarop omgegaan dient te worden met minderjarige asielzoekers die lang in Nederland wonen. Ook de dissidente CDA-Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier blijven bij hun standpunt dat Mauro moet blijven.

Morgen zal de CDA-fractie moeten kiezen of het gevolg geeft aan de resolutie en achter Koppejan en Ferrier gaat staan of meegaat met het besluit van minister Gerd Leers van Asiel om Mauro uit te zetten.