Maak je eigen korte film op het International Film Festival in Rotterdam

Met de filminstallatie van Michel Gondry kunnen bezoekers van het Internationaal Film Festival in Rotterdam hun eigen films maken. Foto Vimeo / Michel Gondry - L'usine de films amateurs

Altijd al je eigen film willen maken, maar vond je het huren van materiaal te duur? Grijp dan je kans op het International Film Festival Rotterdam (IIFR) waar bezoekers met een installatie van de Franse regisseur Michel Gondry gemakkelijk een korte film kunnen maken.

Deelnemers krijgen drie uur de tijd om hun film uit te werken en op te nemen. Na afloop is de eigen productie op DVD te verkrijgen. Bekijk hieronder een reportage over Gondry en zijn ‘filmfabriek’:

Michel Gondry / L’usine de films amateurs from Let's Pix on Vimeo.

Het is de eerste keer dat Gondry’s Home Movie Factory voor het publiek open is gesteld. De installatie is gebaseerd op zijn film Be Kind, Rewind uit 2008 (Imdb). Eerder stond de installatie in een galerij in het Centre Pompidou te Parijs.

De Home Movie Factory wordt 26 januari geopend in bijzijn van Gondry, ook bekend van Eternal Sunshine of the Spotless Mind uit 2004 en La science des rêves uit 2006. Deelname is gratis en kan tot en met 4 maart, meldt persbureau Novum. Het IFFR begint op 25 januari.

    • Hans Klis