Kvitova wint WTA Championship

De Tsjechische Wimbledonkampioene Petra Kvitova heeft in Istanbul de WTA Championships gewonnen. De nummer drie van de wereld versloeg gisteren de Wit-Russin Victoria Azarenka in de finale in drie sets: 7-5, 4-6 en 6-3. Voor de 21-jarige Kvitova was het haar eerste deelname aan het officieuze wereldkampioenschap, waaraan de beste acht tennissters op de wereldranglijst meedoen.

Kvitova begon sterk aan de partij en stond na 20 minuten op een 5-0 voorsprong. Maar pas zeven games en vijf setpoints later wist de Wimbledonwinnares van 2011 de eerste set te winnen. In de tweede set was Azarenka de betere en de Wit-Russin dwong een derde set af, maar daarin creëerde Kvitova direct een break. Bij een 5-3 voorsprong benutte zij haar eerste matchpoint. Kvitova ontving voor haar toernooizege een cheque van 1,25 miljoen euro en stijgt naar de tweede plaats op de wereldranglijst.

Jo-Wilfried Tsonga won gisteren het ATP-toernooi van Wenen. In de finale versloeg hij de Argentijn Juan Martin del Potro in drie sets: 6-7, 6-3 en 6-4. De Fransman blijft in de running voor een ticket voor de World Tour Finals – eind november in Londen – waaraan de beste acht tennissers deelnemen. Tsonga is naar de zevende plaats geschoven. (Novum)