Kort nieuws Media

Groenhuijsen naar RTV Utrecht

Rotterdam. Charles Groenhuijsen, voormalig NOS-correspondent, gaat bij regionale omroep RTV Utrecht werken. Hij maakt daar vanaf zondag de tweedelige programma Onderzoek Helpt, over het St. Antonius Ziekenhuis. Eerder presenteerde hij al twee live uitgezonden operaties voor omroep MAX. Groenhuijsen was correspondent te Washington voor het NOS Journaal. In 2005 zou hij Philip Freriks opvolgen als anchorman, maar hij werd ontslagen na een conflict. (NRC)

Prix Europa voor film ‘Sterkste man’

Rotterdam. De kinderfilm De sterkste man van Nederland, over het kind van een spermadonor dat wil weten wie zijn vader is, heeft in Berlijn een Prix Europa gewonnen. De televisiefilm van Mark de Cloe werd uitgezonden door de KRO en stond eerder dit jaar op het filmfestival in Berlijn. De film is ook geselecteerd voor het filmfestival van Sao Paulo (NRC)

Interactieve tv-serie bij BNN

Rotterdam. Omroep BNN komt met een dramaserie over een theaterschool, Who’s In, Who's Out, waarbij televisiekijkers iedere week online een deel van de cast kunnen kiezen en wegstemmen. Kandidaten kunnen onder meer via de website auditie doen. (NRC)