Klimmen, koorddansen en slacklinen en dan vlieg je

Screenshot sebmontaz.com

Het kostte maanden van training, maar dan heb je wel het gevoel dat je kan vliegen. De Franse Tancrède, Julien, Sebastien en Antoine zijn pioniers in ‘highlining’ - een spectaculaire combinatie van klimmen, slacklining en koorddansen.

Filmmaker Sebastien Montaz-Rosset volgde de ‘Skyliners‘ van hun woonplaats Chamonix naar een oefengebied in de Gorges du Verdon. Ook de wolkenkrabbers van Parijs werden beproefd en uiteindelijk de geweldige kliffen en fjorden in Noorwegen. Het doel? De vrijheid ervaren van het vliegen.

I Believe I can Fly ( flight of the frenchies). Trailer from sebastien montaz-rosset on Vimeo.

Een veertig minuten lange film over de Skyliners is vanaf 11 november te downloaden op dit videoblog.

Skyliners Paris trailer from sebastien montaz-rosset on Vimeo.

    • Marije Willems