Janneke Trapman, „60-plusser”, CDA-lid uit Den Haag

Utrecht : 29 oktober 2011 CDA najaarscongres. CDA-partijlid mevr. Trapman. foto © Roel Rozenburg
Utrecht : 29 oktober 2011 CDA najaarscongres. CDA-partijlid mevr. Trapman. foto © Roel Rozenburg

Waarom bent u hier? „Omdat ik een resolutie heb ingediend die meer mensen met bètakennis binnen het CDA bepleit. Ik stem SGP, maar ben CDA-lid sinds 2006 omdat je als CDA-lid meer invloed kunt uitoefenen. Want het CDA heeft de macht. ” Wat heeft regeringsdeelname het CDA gebracht? „Het CDA mag zich in z’n handen wrijven dat het gelukt is om weer in het kabinet te zitten. De partij heeft veel ervaren ministers. Het is goed dat die nog even blijven. En de PVV staat voor een behoorlijk deel van het volk. Door hen op te nemen in de gedoogcoalitie worden die nu minder onderdrukt. Ik vind Wilders trouwens een slimme man. Hij hoort erbij. Wat wel moet, is nog meer respect betonen voor de natuurlijke ordening, zoals die in de schepping is gelegd. Geen gesjoemel met de hoge christelijke moraal en geen uitbuiting van de natuur noch van alle leven zonder stem.” Heeft het CDA een leiderschapsprobleem? „Nee. Ik volg geen leider.” Wat moet de fractie besluiten over Mauro? „Tegen een verblijfsvergunning voor Mauro stemmen. De kwestie-Mauro vind ik opgefokt. Vooral in het congres heeft dat tot een melodrama geleid. Emoties gingen zwaarder wegen dan recht en redelijkheid.”