Presentator en acteur Gregor Frenkel Frank (82) overleden

Acteur en presentator Gregor Frenkel Frank overleed vrijdag. Screenshot AVRO

Acteur, presentator en tekstschrijver Gregor Frenkel Frank is overleden. Hij was onder meer bekend als panellid van het KRO-programma Ook dat nog! en het radioprogramma KRO’s Cursief. Frenkel Frank is 82 jaar geworden.

Frenkel Frank is vrijdag overleden, meldt zijn familie vandaag in een rouwadvertentie in de Volkskrant. Hij werd in 1929 in München geboren en kwam zeven jaar later naar Nederland. Hier studeerde hij onder meer aan Nijenrode.

Naast zijn televisie- en radiowerk schreef Frenkel Frank veel voor tijdschriften en enkele boeken. Voor de tv-serie Ha die pa! schreef hij het scenario vanuit het Engels vertaald. In die serie werkte hij samen met acteur Luc Lutz, voor wie hij enkele toneelstukken schreef. Met zijn oudere broer Dmitri acteerde Gregor Frenkel Frank een aantal maal in een Krimi.

    • Jules Seegers