FC Groningen vernedert Feyenoord in Euroborg

Feyenoord leed tegen Groningen de grootste nederlaag van het seizoen.

Feyenoord heeft gisteren, drie dagen na de pijnlijke uitschakeling in het bekertoernooi door Go Ahead Eagles, met 6-0 verloren van FC Groningen. Het duel in de Euroborg was met drie goals in de eerste 18 minuten al snel beslist.

Na de rust leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan, totdat Leandro Bacuna met een mooi doelpunt iedereen weer wakker schudde. Na de rode kaart voor Feyenoorder Dani Fernandez profiteerde Virgil van Dijk met een harde knal van het numerieke overwicht: 5-0. In de slotfase maakte invaller Hyun Jun Suk de vernedering voor Feyenoord compleet.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman zag vol ongeloof toe hoe effectief de tegenstander de kansen benutte. „Ik kan me geen wedstrijd herinneren waarin momenten zo bepalend zijn geweest”, zei Koeman op de website van Feyenoord. „Groningen heeft acht of negen keer op doel geschoten en zes keer gescoord. Dat is een enorm hoog rendement. Een groot compliment voor Groningen, maar ook heel pijnlijk voor ons.”

Dat de thuisploeg zoveel doelpunten kon maken, mocht Feyenoord ook zichzelf aanrekenen, vond Koeman. „Je tegenstander een metertje te veel ruimte geven of een man uit je rug laten weglopen: dat zijn beslissende momenten op dit niveau. Ons spel oogde niet eens zo slecht. Maar na de 3-0 speelden wij een verloren wedstrijd.” Volgens Koeman moeten de spelers nu bij zichzelf te rade gaan over wat er fout ging.

Trainer Pieter Huistra van FC Groningen was heel blij met het hoge rendement. „Ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling van onze jonge ploeg.” (Novum, NRC)