Video: Canadese politieagenten schieten op uitgebroken koe

Niet bepaald gemoderniseerde cowboys, die Canadezen. In dit filmpje is te zien hoe er tijd en geld is om vier politiewagens in te zetten om een ontsnapte koe af te stoppen. Uiteindelijk lijken de maatregelen nogal drastisch te worden.

Onduidelijk is wat aan dit tafereel vooraf gaat en wie de eigenaar van het dier is. Waar het verdoven van de koe, ogenschijnlijk nog een kalf, door een dierenarts wat vriendelijker lijkt, weten we niet of deze optie is bekeken en eventueel niet haalbaar leek.

Het van dichtbij op het dier vuren - al dan niet met rubberen kogels - sorteerde in elk geval niet direct effect. Evenals het aanzetten van de sirenes. De ongemakkelijke gebeurtenis werd door omstanders vastgelegd op video.

De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.