Vrees voor tientallen doden na instorten loopbrug India

Bij het instorten van een loopbrug in India zijn zeker twee doden gevallen. Ruim dertig mensen, vooral kinderen, worden nog vermist en voor hun dood wordt gevreesd. Onder de vermisten bevinden zich veel vrouwen en kinderen.

De brug in het stadje Seppa stortte gisteren in, zo maakte de Indiase politie vanochtend bekend. Agenten en paramilitairen hebben 31 mensen weten te redden, maar het zoeken naar andere overlevenden wordt bemoeilijkt door de sterke stroming van de rivier Kameng in de staat Arunachal Pradesh.

Volgens de Hindustan Times hing de brug 12 meter boven het water en was deze 70 meter lang. Het waren vooral kinderen die op de brug stonden om een bepaald insect te vangen dat wordt gezien als delicatesse.

Het is de tweede Indiase loopbrug in een week tijd die instort. Vorig weekend kwamen 31 mensen om het leven toen een houten overgang in het district Darjeeling instortte. Die brug was verzwakt na een aardbeving in september. De mensen stonden erop te luisteren naar speeches van lokale bestuurders.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers