Voormalig Ajax-trainer Adrie Koster ontslagen door Club Brugge

Adrie Koster langs de lijn in het Europa League-treffen tussen Club en Sporting Braga. Foto Reuters / Miguel Vidal

Adrie Koster is ontslagen als hoofdcoach van de Belgische topclub Club Brugge. De oud-trainer van onder meer Ajax kreeg vanochtend zijn congé van het bestuur na vier opeenvolgende nederlagen.

Gisteravond wist Brugge in de topper tegen het Racing Genk van Mario Been een 4-2 voorsprong weg te geven om uiteindelijk met 4-5 te verliezen. Na onder meer uitschakeling in het bekertoernooi en verlies in de Europa League tegen de Engelse eerstedivisionist Birmingham was de maat voor de clubleiding vol.

Koster was sinds medio 2009 hoofdtrainer van Club. Hij had enige naam gemaakt als jeugdtrainer bij Ajax en later als interim-coach van de Amsterdamse hoofdmacht, nadat Henk Ten Cate daar vertrok richting Chelsea. De aanvallende instelling waarmee Koster zijn teams graag mag laten spelen kregen ook in Brugge waardering.

Maar bij het uitblijven van gewonnen zilverwerk kon het vertrouwen bij de fans niet langer opwegen tegen de onvrede binnen het bestuur. Kosters assistenten Philippe Clement en Rudy Verkempinck nemen volgens Sporza de taken voorlopig waar.

Samenvatting Club Brugge-Racing Genk:
http://youtu.be/zPOw_rgOh3Y?t=8s

    • Jules Seegers