Peter Buwalda wint Selexyz Debuutprijs

Peter Buwalda heeft met Bonita Avenue de Selexyz Debuutprijs gewonnen. Dat maakt persbureau Novum zojuist bekend. De bekendmaking vond vanmiddag plaats tijdens een talkshow in boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam. De in 1971 geboren Buwalda ontvangt tienduizend euro. Bonita Avenue is dit jaar ook genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, waarvan de winnaar morgen bekend wordt

Peter Buwalda (Foto Merlin Daleman)

Peter Buwalda heeft met Bonita Avenue de Selexyz Debuutprijs gewonnen. Dat maakt persbureau Novum zojuist bekend.

De bekendmaking vond vanmiddag plaats tijdens een talkshow in boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam. De in 1971 geboren Buwalda ontvangt tienduizend euro.

Bonita Avenue is dit jaar ook genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, waarvan de winnaar morgen bekend wordt gemaakt. In september won Buwalda al de Academica Debutantenprijs. Ook stond hij met zijn boek op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, de NS Publieksprijs en de Gouden Strop. Bonita Avenue staat al enige weken bovenaan de bestsellerslijsten.

De overige genomineerden voor de debuutprijs waren Thijs de Boer met Vogels die vlees eten, A.H.J. Dautzenberg met Vogels met zwarte poten kun je niet vreten, Erik Menkveld met Het grote zwijgen en Joost de Vries met Clausewitz.

De Selexyz Debuutprijs wordt sinds 2006 uitgereikt om debuterende auteurs te stimuleren en is een voortzetting van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen Prijs voor Literaire Prozadebuten.

Vorig jaar won Franca Treur, met haar boek Dorsvloer vol confetti.

    • Sebastiaan Kort