Overlast en doden na ongekende sneeuwval oosten VS

De West Harrison Fire Department ruimt omgevallen bomen en takken van een weg in West Harrison, New York.

Een zeldzame sneeuwstorm bij de oostkust van de Verenigde Staten heeft ervoor gezorgd dat twee miljoen huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. Gisteren werden ook veel luchthavens gesloten en kwamen zeker drie mensen om het leven.

Hoewel het oosten van Amerika wel vaker sneeuw ziet in oktober, is de grote hoeveelheid van dit weekend volgens Reuters mogelijk een record. Voordat de grootste sneeuwval gisteravond achter de rug was, lag er 7 tot 15 centimeter waarmee een record uit 1925 werd gebroken.

De staten New York, New Jersey, Connecticut en Massachuchets gaven alle weeralarmen af vanwege de storm. Verraderlijke verkeersomstandigheden kostte het leven aan een automobilist. In Temple, Pennsylvania werd een 84-jarige man in zijn huis dodelijk verwond door een boom die bezweek onder de sneeuw en zijn huis ramde.

In Springfield, Massachusetts werd een jongen geëlektrocuteerd toen hij uit zijn auto stapte en een vangrail raakte die onder stroom was komen te staan. De sneeuwval trok van Pennsylvania naar Massachusetts nadat ook delen van Virginia en Maryland al had bedekt.

http://youtu.be/6kAdWW2jSTs

    • Jules Seegers