Dit is een artikel uit het NRC-archief

Beeldende kunst

Meesterwerken tekenen met één penstreep

Kunst ontstaat pas als idee en uitvoering perfect samenkomen. Ontwerper Chan Hwee Chong uit Singapore heeft in beiden iets bijzonders te bieden. Zijn idee: beroemde schilderijen uitbeelden met een enkele penstreep, die vanuit het midden steeds cirkels trekt en dunner of dikker aandrukken waar dat nodig is. De uitvoering: magnifiek.

Mona Lisa
Mona Lisa

Kunst ontstaat pas als idee en uitvoering perfect samenkomen. Ontwerper Chan Hwee Chong uit Singapore heeft met beiden iets bijzonders te bieden. Zijn idee: beroemde schilderijen uitbeelden met een enkele penstreep, die vanuit het midden cirkels naar buiten maakt. De uitvoering: magnifiek.

Meer foto’s van het werk van Chan Hwee Chong, gemaakt met pennen van Faber-Castell, vind je hier.