Huiszoekingen en 17 arrestaties na schietpartij ambassade VS in Bosnië

Jasarevic met zijn AK-47 loopt op een kruising nabij de Amerikaanse ambassade in Sarajevo. Foto AFP / Elvis Barukcic

Zeventien mensen zijn in Bosnië gearresteerd in verband met de schietpartij bij de Amerikaanse ambassade vrijdag in Sarajevo. Door speciale eenheden van de Bosnische en Servische politie werden in meerdere dorpen huizen onderzocht.

De schutter zou sympathisant zijn van de ultraconservatieve Wahhabi-sekte. Ook de zeventien arrestanten, die kort werden vastgehouden op Servische grond, zouden banden hebben met de islamitische groepering. Na hun arrestaties werden achttien woningen doorzocht waarbij mobiele telefoons en computers in beslag zijn genomen.

Mevlid Jasarevic, de 23-jarige schutter, verwondde vrijdag in een half uur durende aanval een politieagent. Uiteindelijk werd hij door een sluipschutter van de politie in zijn been geschoten en overmeesterd.

Op onderstaande video is Jasarevic te zien tijdens zijn aanval, die door Amerika als terrorisme is geduid:

    • Jules Seegers