Groningen vernedert Feyenoord in eigen Euroborg

FC Groningen heeft vandaag in het eigen stadion Feyenoord een flink pak slaag gegeven. Het werd, nadat het na 18 minuten al 3-0 was, uiteindelijk 6-0. Ondertussen versloeg NEC thuis FC Utrecht met 3-1.

Vernedering voor Feyenoord in Groningen

De Rotterdammers, die voor de wedstrijd vijfde stonden, maakten vanmiddag geen schijn van kans. Al na één minuut maakte Tadic de openingstreffer voor Groningen. Kieftenbeld en Petter Andersson maakten er samen 3-0 van, waarna Bacuna na rust met een prachtig schot de 4-0 op het bord zette.

En nog was de gifbeker niet leeg voor de ploeg van Ronald Koeman: Dani Fernández moest na 67 minuten met rood naar de kant en in de slotminuten maakte Groningen er nog twee bij: Van Dijk en Suk bepaalden de eindstand op 6-0. Nog nooit eerder won FC Groningen zo ruim van Feyenoord.

FC Groningen-trainer Pieter Huistra na de wedstrijd:

NEC zonder kleerscheuren langs FC Utrecht

NEC kwam thuis tegen FC Utrecht ook niet echt in de problemen: na drie minuten maakte Schöne de 1-0. Na ruim tien minuten voetballen was het al 2-0 via George. Tot een kwartier voor tijd zat de wedstrijd op slot, totdat Utrecht-keeper Fernández een eigen doelpunt maakte toen de bal via de lat op zijn rug kwam en zo het doel in rolde. Mulenga deed nog iets terug, maar daar bleef het bij: 3-1.

Doelpuntenmaker George voor de camera van de NOS:

http://nos.nl/video/308696-george-belangrijke-overwinning.html

AZ doet goede zaken in Almelo

Het Alkmaarse AZ heeft, in het weekend waarin concurrenten PSV en FC Twente punten lieten liggen, vanmiddag een belangrijke overwinning geboekt bij Heracles. In Almelo werd het 0-1. De doelpuntenmaker was Maher, die na een fraaie actie vlak voor tijd de winnende maakte. AZ staat daarom nu zes punten los van PSV en FC Twente.

Eerder vandaag wist Vitesse met 1-0 van De Graafschap te winnen.

Eerder dit weekend: winst voor Ajax, PSV en Twente delen de punten

Vrijdagavond versloeg NAC VVV met 3-1, gisteren stonden vier wedstrijden op het programma. Ajax won toen gemakkelijk uit bij Roda terwijl hekkensluiter Excelsior tegen RKC voor het eerst dit seizoen wist te winnen. Later op de avond eindigde de topper tussen PSV en FC Twente in een gelijkspel: 2-2.

    • Peter Zantingh