Video: de hattrick van Robin van Persie tegen Chelsea

Arsenal beleefde gistermiddag een van de weinige lichtpuntjes in een tot nog toe weinig voorspoedig verlopen seizoen. Aan de hand van Robin van Persie - wie anders? - kwamen The Gunners terug van een achterstand om met uiteindelijk 3-5 te winnen.

Van Persie tekende voor een hattrick in de Londense derby. De spits van Oranje had al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer op zijn voet, maar miste jammerlijk. Nadat Frank Lampard Chelsea op 1-0 zetten, was het voor Van Persie wél raak:

Nadat John Terry en Juan Mata voor The Blues scoorden, maar André Santos samen met Theo Walcott de stand gelijktrokken (3-3), kreeg Van Persie vijf minuten voor tijd ‘de beslissende’ op een presenteerblaadje aangereikt:

Uiteindelijk haalde RvP, zoals hij in Engeland ook wel wordt genoemd, de trekker in blessuretijd gedecideerd over om zijn derde van de middag te maken.

De volledige samenvatting met alle hoogtepunten van Chelsea-Arsenal is hier te bekijken.