Bony weer belangrijk voor Vitesse - De Graafschap met 1-0 verslagen

Spits Wilfried Bony bewees vanmiddag wederom zijn waarde voor Vitesse. In het treffen met De Graafschap was de 22-jarige Ivoriaan goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bony, inmiddels Ivoriaans international, vond na zeventig minuten voetbal het doel. Vorige week was hij in de thuiswedstrijd tegen PSV ook al goed voor de enige treffer (1-1). De Afrikaanse goalgetter heeft er dit seizoen in elf wedstrijden al negen in liggen. Hij was in de eerste helft al dicht bij de openingstreffer, maar op aangeven van Marco van Ginkel schoot hij net naast.

Na een fraaie steekpass van Jan-Arie van der Heijden kreeg Bony de bal op een presenteerblaadje aangereikt van Nicky Hofs en werd een van de spaarzame kansen benut. Vitesse kreeg vervolgens alle ruimte om de wedstrijd te beslissen, maar Giorgi Chanturia koos in kansrijke positie keer op keer voor eigen succes.

Kansen voor De Graafschap lieten tot de slotfase op zich wachten. Rydell Poepon en de mee naar voren gekomen doelman Yves de Winter konden echter niet voorkomen dat Vitesse voor de zesde keer dit seizoen de nul hield.

Door de zege op De Vijverberg passeert Vitesse Ajax weer op de ranglijst. De ploeg van trainer John van den Brom staat slechts een puntje achter op PSV en FC Twente, de nummers twee en drie van de eredivisie.

    • Jules Seegers