Zij: 'We golfen nooit, maar betalen wel'

Tatjana Naujocks (50), werkt voor de GGD Groningen als coördinerend forensisch arts:

„Het kost me veel moeite om mijn werk los te laten. Mijn telefoon kán wel uit, maar dan zul je net zien dat ik de krant opensla en lees dat er iemand is vermoord. Ik doe de lijkschouw en de arrestantenzorg: bloedproeven en DNA afnemen bij mensen die in de cel zitten.

„Het regelen van de financiën vind ik vervelend gedoe. Ik vind al die regeltjes zo ontzettend ingewikkeld dat ik altijd heel dankbaar naar Leonie kijk. Geef mij maar een lijk. De verdeling is historisch gegroeid. We gingen samenwonen toen ik nog studeerde en we dus voornamelijk van Leonie’s geld leefden. Een gezamenlijke huishoudpot hebben we nooit gehad. Bij ons betaalt degene die het geld heeft. Als we na het eten de rekening krijgen, gebruiken we nooit meer dan drie woorden: jij of ik? Meestal ga ik, maar dat komt ook omdat ik sowieso sneller reageer dan Leonie. Royaal zijn we allebei; als ik zo’n enveloppe van een goed doel openmaak en een zielig beestje kijkt me aan, dan maak ik meteen geld over. En als ik eens goedkoop boodschappen doe voor onszelf, dan ben ik daarna bij de dierenwinkel minstens net zo veel geld kwijt. Vlooienspul, hondenvoer, koekjes; onze huisdieren kosten handenvol geld. Ik bezuinig niet op de dieren. Zij horen bij ons gezin. Maar Leonie en ik smijten ons geld niet over de balk. De golfclub uitgezonderd: we betalen 90 euro per maand, maar zijn al twee jaar niet meer geweest. Vooral omdat het zo ontzettend veel tijd kost: voor 18 holes hebben wij een hele dag nodig.”

Anne Dohmen

    • Anne Dohmen