Zacht en rustig

November begint zoals oktober eindigt: zacht en rustig, met veel bewolking. Vooral dinsdag valt af en toe regen. De actieve oceaanstoringen met veel regen en veel wind blijven voorlopig echter uit de buurt. Dit hebben we te danken aan de invloed van een hogedrukgebied dat zich morgen uitstrekt van de Azoren tot Roemenië. Het geheel zal zich gedurende volgende week iets verplaatsen, maar grootschalige veranderingen in het drukpatroon worden niet verwacht.

Zaterdagmiddag komen uitgestrekte wolkenvelden voor. Daaruit valt zeer plaatselijk wat regen of motregen. Het oosten en zuiden maken de grootste kans op een paar uur zonneschijn omdat daar een aantal grotere gaten in de wolkenvelden worden verwacht. Bij een bries(je) uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest, rond kracht 3, wordt het maximaal 14 graden op de Waddeneilanden tot 18 in Limburg.

Zaterdagavond en -nacht blijft het zacht met minimumtemperaturen tussen 10 en 12 graden. Verder houden wolkenvelden de overhand en is het overwegend droog.

Zondag overdag blijft het zo goed als droog met nog steeds veel bewolking. De wind draait naar het zuidwesten en wordt matig, 3 à 4. Het wordt ongeveer 16 graden.

Maandag verandert er weinig, dinsdag passeert een storing met enkele buien.