werkpak

‘Je moet toch wel een beetje leuk voor de dag komen’

Amsterdam 26-10-2011 Tim Knol Foto NRC Maurice Boyer

Tim Knol (1989), singer-songwriter

„Iedereen in mijn band is heel modebewust, behalve mijn bassist en ik. Soms krijg ik wel te horen: wat heb je noú weer aan? Maar daar heb ik tot op zekere hoogte schijt aan. Soms hebben ze wel gelijk, dan loop ik in een bloes die niet gestreken is. Op het podium moet je toch wel een béétje leuk voor de dag komen. Wat mij betreft moet kleding vooral comfortabel zijn. Ik draag het liefst gewoon een spijkerbroek met een polo of een T-shirt. Een tijdje droeg ik veel geruite bloesjes, maar daar ben ik inmiddels een beetje klaar mee.

„In deze kleren ga ik vanavond optreden in Brussel. Het vest en de polo horen bij elkaar en zijn van Fred Perry, dat vind ik een mooi merk. Ik ben niet iemand die veel geld uitgeeft aan kleding, deze set was prijzig: bijna 180 euro. Maar daar is gelukkig een potje voor. De broek is van Rockford Mills, daar word ik door gesponsord. Ik draag meestal schoenen van Converse, maar deze zijn van Dekline. Tijdens optredens draag ik vaak een horloge om bij te houden hoeveel tijd ik nog heb. Een simpel dingetje van de V&D, hij doet het al drie jaar trouw.

„Ik heb een hekel aan winkelen. Ik koop altijd in één keer veel kleren, zodat ik weer een poosje vooruit kan. Ik ga vaak naar een winkel in de buurt van het Waterlooplein waar ze Fred Perry en Dekline verkopen. Maar ik kom ook wel eens bij H&M als ik bijvoorbeeld even snel een nieuwe bloes nodig heb.

„Tijdens de zomerfestivals droeg ik veel T-shirts van Rockford Mills, maar vervolgens zag ik wel erg veel foto’s van mezelf in dezelfde kleren. Dat ziet er niet uit, dus daar let ik nu wel een beetje op.”

    • Nathalie Wouters