Vincent T. zit straf mogelijk in Nederland uit

De in Engeland veroordeelde Vincent T. mag mogelijk een deel van zijn straf in Nederland uitzitten. Dat heeft zijn advocaat Andrew Gregg vandaag tegen de BBC gezegd. Of dat daadwerkelijk gebeurt, moeten de autoriteiten beslissen, aldus Gregg.

Groot-Brittannië en Nederland hebben een zogeheten WOTS-verdrag. Daardoor kan een gedetineerde vragen om overgedragen te worden aan zijn thuisland. Hij moet in de regel wel eerst een behoorlijk deel van zijn straf erop hebben zitten.

T. werd gisteren veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn 25-jarige buurvrouw Joanna Yeates. Daarvan moet hij minimaal twintig jaar uitzitten. De uit Veghel afkomstige T. wurgde Yeates vorig jaar december in een opwelling. Hij dumpte haar daarna langs een weg in Failand. Het slachtoffer werd met Kerstmis gevonden.

    • Lex Boon