Van Haersma Buma: signaal aan fractie duidelijk

Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA, tijdens zijn speech op het ledencongres. Beeld NOS

Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA, heeft het signaal van de leden van de partij “begrepen”. Dat zei hij in een speech tijdens het congres in Utrecht.

Op het ledencongres werd vandaag voor een resolutie gestemd die oproept tot een “humaan beleid” ten aanzien van “jonge alleenstaande minderjarige vreemdelingen.”

In zijn speech stelde Van Haersma Buma dat de uitspraak van het congres betekent dat er in de toekomst een beter beleid moet komen voor jonge asielzoekers. Van Haersma Buma:

“Vanochtend hebben we ons eensgezind geschaard achter de resolutie van de afdeling Drenthe. Wij zullen daarmee aan de slag gaan als fractie. Als fractie willen we werk maken van snellere besluiten zodat het lange wachten voor jonge asielzoekers niet meer kan voorkomen. We moeten voor Nederland een agenda maken van talent dat van buiten komt en dat we nodig hebben voor ons land.”

Van Haersma Buma zei verder trots te zijn tot het CDA te behoren:

“U heeft vanochtend uit uw hart gesproken. De situatie Mauro raakt u en de situatie van jongeren wiens gezicht wij niet kennen raakt u net zo goed. Ik ben er trots op bij deze partij te horen en heb het signaal aan de fractie begrepen.”