Uitgelicht zaterdag

Coldplay lead vocalist Chris Martin performs at the Rock in Rio Music Festival in Rio de Janeiro October 1, 2011. REUTERS/Ricardo Moraes (BRAZIL - Tags: ENTERTAINMENT) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS REUTERS

Film

Swing Time (George Stevens, 1936, VS). Onweerstaanbare musical met Fred Astaire en Ginger Rogers. Het verhaal doet er minder toe, de zang en dans des te meer. Oscar voor The Way You Look Tonight. Ook met andere, door Jerome Kern geschreven liedjes: A Fine Romance, Pick Yourself Up en Never Gonna Dance. BBC 2, 13.00-14.40u.

Corpse Bride (Tim Burton & Mike Johnson, 2005, GB/VS). Poppenanimatiefilm biedt visuele ode aan botten, beenderen, karkassen, geraamtes en spillebenen in prachtige half vergane kostuums. Regisseur Burton doet, na The Nightmare Before Christmas, een stap verder richting perfectie. Onhandige man trouwt per ongeluk met een dode vrouw. Stemmen van Johnny Depp en Helena Bonham Carter.Veronica, 18.00-20.30u.

Fast Food Nation (Richard Linklater, 2006, GB/VS). Naar non-fictieboek van Eric Schlosser uit 2001. Over de minder smakelijk kanten van de fastfoodindustrie.RTL8, 22.00-00.10u.

Superman II (Richard Lester, 1980, VS). Attractieve tweede aflevering in Superman-reeks, even vakkundig spectaculair als ironisch geregisseerd. De vliegende held (Christopher Reeve) neemt het op tegen al even buitenaardse baddies, onder wie de van oorsprong aardse booswicht Lex Luthor (Gene Hackman). Hij moet ten slotte kiezen tussen zijn bijzondere krachten en zijn menselijke liefde voor Lois Lane (Margot Kidder). SBS6, 23.35-02.05u.

Investigation/Razsledvane (Iglika Triffonova, 2006, BUL/D/NL). Soort Bulgaarse Baantjer, waarin een keiharde politieagente drie weken heeft om aan verdachte Plamen een bekentenis van broedermoord te ontlokken. De film bestaat voornamelijk uit Maigret-achtige confrontaties tussen beiden. In de tussenscènes gaan we de straat op om visueel aanvullend bewijs te vinden, in schetsen van de milieus waarin de broers verkeerden.Ned.2, 23.40-01.25u.

Informatief

Durf te denken: Mary Wollstonecraft. Serie over denkers wier ideeën nog steeds relevant zijn. Vandaag over de vrouw die in 1792 A Vindication of the Rights of Woman publiceerde en daarmee vrouwen – in die tijd door mannen gezien (en veelal behandeld) als inferieur – een hart onder de riem stak. Zij schreef in haar korte leven (1759-1797) romans, traktaten en boeken over etiquette, de eerste jaren van de Franse revolutie en een boek voor kinderen. Ned.2, 15.00-15.25u.

Kunstuur. Aandacht voor de Dutch Design Week; kunstenaars, voorbijgangers en deskundigen over kunstwerken op pleinen en rotondes; sieraadkunstenaars over hun vak; in de serie Hollandse Nieuwe bezoeken Andrea van Pol en Pjotr de Jong een museum en beoordelen de presentatie van een nieuwe aanwinst. Deze week: hoe presenteert het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven zijn nieuwe aanwinst, de zilvercollectie van Van Kempen en Begeer? Ned.2, 17.00-17.55u.

Amusement

Wie van de drie? Stokoud, opnieuw van stal gehaald tv-spelletje. Een panel met Martine Bijl, André van Duin, Ernst Daniël Smid en Arjan Ederveen moet uit drie personen de enige kiezen die niet voorwendt een ander te zijn.Ned.1, 19.25-20.00u.

Laughs in the park. Optredens van onder anderen Eddie Izzard, Ross Noble en Tommy Tiernan op Laughs in the Park, het grootste openluchtfestival voor komieken in het Verenigd Koninkrijk, afgelopen juli. BBC 2, 23.25-00.25u.