’30 doden bij gevechten in Homs’

Beschadigde gebouwen in Homs na aanvallen van het Syrische regeringsleger. De foto dateert van eerder deze week. Foto Reuters

Vandaag zijn bij gevechten in de Syrische stad Homs 30 mensen om het leven gekomen. Door Syrische troepen werden 10 burgers gedood. Deserteurs doodden 20 soldaten van het regeringsleger. Dit meldt het Franse persbureau AFP op basis van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten. Ook raakten er 53 soldaten gewond.

Omdat er geen onafhankelijke waarnemers in Syrië zijn, kan het dodental niet officieel bevestigd worden.

Tanks voerden vanochtend in Homs aanvallen uit op gedeserteerde soldaten die zich ophouden in de wijk Bab Amro. Persbureau Reuters sprak van de zwaarste aanvallen sinds de intensivering van de militaire acties twee weken geleden. Met de acties probeert president Bashar al-Assad de opstand tegen zijn regime te onderdrukken. Het leger zou onder afweergeschut en zware mitrailleurs hebben ingezet.

Gisteren schoten Syrische troepen 40 betogers dood bij bij anti-regeringsprotesten in de steden Hama en Homs.