Tennisster Stosur vernedert Na Li

De Australische tennisster Samantha Stosur heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de WTA Championships in Istanbul.

De 27-jarige Australische, nummer zeven op de wereldranglijst, liet geen spaan heel van haar Chinese tegenstandster Na Li. De nummer vijf van de wereld wist slechts één game te veroveren: 6-1 en 6-0. De partij in de Sinan Erdem Dome van Istanbul duurde iets langer dan een uurtje. In de ‘witte groep’ was Victoria Azarenka uit Wit-Rusland al verzekerd van een plaats in de halve finales.

In de ‘rode groep’ drong de Tsjechische speelster Petra Kvitova door tot de beste vier. Zij speelt zaterdag in de halve finale tegen Stosur. Kivitova won vrijdag van Agnieszka Radwanska uit Polen met 7-6 (4) en 6-3. De 22-jarige Poolse had aan één set genoeg gehad voor een plek bij de beste vier, maar kreeg die kans niet van Kvitova. Radwanska begon nog goed aan de partij. Haar Tsjechische tegenstandster knokte zich echter terug en haalde de set in de tiebreak binnen. In het tweede bedrijf had Kvitova aan een break voldoende om haar ongeslagen status in Istanbul te behouden.

In plaats van Radwanska drong de Russische Vera Zvonareva door tot de laatste vier. Zij speelt in de halve finale tegen Azarenka.

De winnares van het prestigieuze eindejaarstoernooi in Istanbul verdient 1,75 miljoen dollar (1,24 miljoen euro).