Televisiekok Cas Spijkers overleden

Caption: 09041998. TV kok Cas SPIJKERS in de Konmar te Rotterdam. foto Vincent Mentzel. Cas Spijkers in een filiaal in de Konmar in Rotterdam in 1998. Vandaag overleed de televisiekok aan de gevolgen van darmkanker. Foto NRC / Vincent Mentzel

Televisiekok Cas Spijkers is overleden aan de gevolgen van kanker. Een jaar geleden werd slokdarm- en maagkanker bij de kok geconstateerd. Spijkers is 65 jaar geworden.

Dat heeft zijn management laten weten aan het blad Misset Horeca, meldt persbureau Novum. Spijkers kreeg eind vorig jaar te horen dat hij aan kanker leed. Bij de kok werden kwaadaardige tumoren in zijn slokdarm en maag ontdekt. De ziekte leek na bestralingen en chemotherapie onder controle, maar de tumoren waren niet operabel.

Spijkers was de eerste televisiekok in Nederland en werd onder meer bekend door zijn rol in het kookprogramma Koken met Sterren. Voor restaurant De Swaen in Oisterwijk veroverde hij twee Michelin-sterren. In juli werd Spijkers vanwege zijn verdiensten voor de culinaire cultuur benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

    • Hans Klis