'Sommige dingen moet je niet samen willen doen'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Luxtwee singles. Deze week Jacqueline en Kevin.

Voor

Jacqueline: „Een jaar geleden rondde ik mijn tweede studie af, en toen dacht ik: zo, volgende stap, nu is het tijd voor mezelf. Sindsdien ben ik actiever op zoek naar een relatie. Mister Right heeft zich nog niet aangediend, maar ik stel me meer open. Datingsites helpen je daarbij. Al kom je de ware wellicht ergens anders tegen.”

Kevin: „In mijn vriendenkring ben ik de enige zonder relatie, dus krijg ik adviezen – niet allemaal even bruikbaar. Mijn vrienden zeggen dat ik directer moet zijn met vrouwen, duidelijker. Ik betwijfel of dat altijd werkt.”

Zij: „In mijn omgeving wordt veel getrouwd. Ik ben een paar keer ceremoniemeester en getuige geweest. Soms denk ik: hm, daar ga ik weer, in m’n eentje naar een huwelijk. Maar eenmaal ter plaatse gaat het om de liefde van het paar. Ik kan daar erg van genieten.”

Hij: „Vroeger wist ik niet altijd tijdig onderscheid te maken tussen een vriendschap en een relatie. Nu ben ik daar beter in. Als een bepaalde aanraking niet gewaardeerd wordt, of als een vrouw je mail of sms pas na een week of wat beantwoordt, dan wil ze verder niks met je.”

Zij: „Gelijkwaardigheid is belangrijk voor mij. Mijn partner moet niet dom zijn, en we moeten kunnen lachen samen. Ik wil het met hem net zo leuk hebben als met mijn vrienden. En iemand die alleen maar eet omdat het moet, nee. Ik hou van koken, eten en genieten.”

Hij: „Als koppel moet je zorgen dat je elk je eigen leven behoudt. Sommige dingen moet je gewoon niet samen willen doen. Winkelen bijvoorbeeld. Ik ben één keer met een vrouw meegegaan naar de Drie Dwaze Dagen, maar dat was niet voor herhaling vatbaar.”

Na

Zij: „Ik had voorgesteld om in een bierenkroeg af te spreken, dan kun je het altijd nog uitgebreid over de kaart hebben.”

Hij: „Ze was netjes gekleed – wellicht beter passend bij de gelegenheid dan ik. Ik had thuis eventjes snel vrijetijdskleding aangetrokken, dus ik kwam gewoon als mezelf.”

Zij: „Hij maakte een beetje een ge- spannen indruk, maar het was een aardige jongen. We hebben dezelfde soort baan en studieachtergrond. We hielden het zo een paar uurtjes vol.”

Hij: „Het gesprek verliep soepel – ik denk mede vanwege onze achtergrond, we zijn allebei hoger opgeleid. Het ging over werk, vakanties, hobby’s. Ze heeft net als ik een duikbrevet en ze houdt ook van reizen.”

Zij: „Ik miste enige vorm van spanning. En we lachten ook niet genoeg, naar mijn zin.”

Hij: „Ik vond het best een leuke dame, ja, absoluut. Bij het afscheid stelde ik voor om nummers uit te wisselen, en dat wilde ze wel.”

Zij: „Hij vroeg of we misschien nog eens zouden afspreken, en ik zei ‘Ja, ik vond het ook gezellig vanavond’ – ik zat in mijn modus van ‘Ik moet me openstellen, ik moet me openstellen’. Maar eenmaal thuis dacht ik eigenlijk niet meer aan hem. Ik was niet eens benieuwd of hij nog zou sms’en. Dat is geen goed teken.”

Hij: „Ik heb haar nog niet gebeld, maar wat mij betreft gaan we nog een keer wat drinken, of uit eten of zo.”