Ook Moody’s en Fitch bevestigen AAA-status van noodfonds eurozone

Caption: A man walks past at the entrance of the European Financial Stability Facility office in Luxembourg, Monday Oct. 3, 2011. After the Oct. 23 summit of EU leaders, the EFSF will wield massive financial power to contain the eurozone's debt troubles and keep them from plunging the global economy into another recession and putting thousands of people out of a job.(AP Photo/Yves Logghe)
Caption: A man walks past at the entrance of the European Financial Stability Facility office in Luxembourg, Monday Oct. 3, 2011. After the Oct. 23 summit of EU leaders, the EFSF will wield massive financial power to contain the eurozone's debt troubles and keep them from plunging the global economy into another recession and putting thousands of people out of a job.(AP Photo/Yves Logghe) De ingang van het EFSF-kantoor in Luxemburg. Foto AP / Yves Logghe

De drie grootste kredietbeoordelaars in de wereld bevestigen de triple A-rating van het Europese noodfonds. Dat meldt persbureau AFP.

Gisteren deed Standard & Poor’s dat al, maar nu volgen ook Moody’s en Fitch Ratings die de kredietwaardigheid van het European Financial Stability Facility (EFSF) de hoogst mogelijke rating geven.

Standard & Poor’s liet gisteren ook weten dat de vooruitzichten van het fonds stabiel zij. Het EFSF kreeg van het bedrijf de triple A-rating vanwege de garanties van de lidstaten van de eurozone.

Tijdens de eurotop van afgelopen woensdag werd afgesproken om de slagkracht van het noodfonds te vergroten van 440 miljard euro naar 1.000 miljard euro en de helft van de leningen aan het noodlijdende Griekenland kwijt te schelden.

Interactieve graphic: Europa in cijfers