Musical De Producers na week al stopgezet

De musical De Producers wordt vanwege de tegenvallende kaartverkoop een week na de première zo goed als zeker stopgezet. Zondagavond is de laatste voorstelling in Breda.

Het musicalbedrijf dat de show produceert, Mark Vijn Theaterproducties, ziet een faillissement tegemoet. “Ook als de kaartverkoop alsnog zou aantrekken, zijn we daarmee waarschijnlijk niet gered”, zegt hoofd marketing Joke Vijn. “Het enige waar we nog op hopen is dat iemand een zak geld mee brengt en zegt: ik neem die productie over.”

Vijn wijt de slechte kaartverkoop deels aan de economische crisis, die ook “voor ons duidelijk voelbaar” is. “Mensen wachten zo lang mogelijk met kaarten kopen omdat er dan misschien gereduceerde prijzen gelden”, aldus Vijn.

De Producers is de Nederlandse versie van de succesvolle Broadway-musical die Mel Brooks maakte op basis van zijn eigen kluchtfilm (Imdb), over twee theaterproducenten die opzettelijk een slechte musical – een ode aan Adolf Hitler – uitbrengen om het geld van de investeerders in eigen zak te kunnen steken.

De Producers ging afgelopen week in première:

De tournee van De Producers zou tot begin februari duren. Maar de zaal zat de afgelopen dagen in Breda lang niet vol en ook de kaartverkoop voor de komende weken – in Heerlen, Nijmegen, Groningen en Hoorn – biedt te weinig garanties om na dit weekend met het hele gezelschap (60 man) op tournee te gaan.

    • een onzer redacteuren