Musical 'De Producers' na week al stopgezet

De musical De Producers wordt zo goed als zeker stopgezet. Zondagavond is de laatste voorstelling in Breda, een week na de première. Er werden lang niet genoeg kaartjes verkocht.

Het musicalbedrijf Mark Vijn Theaterproducties, dat de show produceert, ziet een faillissement tegemoet. „Ook als de kaartverkoop alsnog zou aantrekken, zijn we daarmee waarschijnlijk niet gered”, zegt hoofd marketing Joke Vijn. „ Het enige waar we nog op hopen is dat iemand een zak geld mee brengt en zegt: ik neem die productie over.

Volgens Vijn is de economische crisis „ook voor ons duidelijk voelbaar. Mensen wachten zo lang mogelijk met kaarten kopen omdat er dan misschien gereduceerde prijzen gelden”.

De Producers is de Nederlandse versie van de succesvolle Broadway-musical die Mel Brooks maakte op basis van zijn eigen kluchtfilm, over twee theaterproducenten die opzettelijk een slechte musical – een ode aan Adolf Hitler – uitbrengen om het geld van de investeerders in eigen zak te kunnen steken.

De tournee zou tot begin februari duren. Maar de zaal zat de afgelopen dagen in Breda lang niet vol en ook de kaartverkoop voor de komende weken – in Heerlen, Nijmegen, Groningen en Hoorn – biedt te weinig garanties om na dit weekend met het hele gezelschap (60 man) op tournee te gaan.