Krakau thuisbasis Oranje

Het Nederlands elftal heeft komende zomer het Poolse Krakau als uitvalsbasis tijdens het Europees kampioenschap voetbal.

Voetbalbond KNVB heeft gekozen voor het Sheraton Hotel aan de rand van het centrum van Krakau, vlak bij het Reymana Stadion, de thuishaven van Wisla Kraków. Daar zal Oranje de trainingen afwerken. Het is nog niet duidelijk waar Nederland tijdens het EK zijn eerste wedstrijden speelt.

Bij de loting op 2 december wordt duidelijk in welke poule Nederland komt. Wordt het poule B, dan speelt Oranje in de Oekraïense stad Charkov. Wordt het groep C, dan is het Poolse Gdansk de eerste speelstad. Volgens de KNVB zijn beide steden vanuit Krakau met het vliegtuig echter goed te bereiken.

Bondscoach Bert van Marwijk is blij met de keuze. „Krakau heeft op mij een heel gastvrije en prettige indruk gemaakt.”