Gelijkspel bij topper tussen Twente en PSV

FC Twente en PSV hebben vanavond met 2-2 gelijkgespeeld. In Enschede nam Twente na tien minuten via Douglas de leiding, maar Zakaria Labyad maakte een minuut later gelijk. Na rust scoorde Marcelo de 2-1 voor PSV, maar het momentum kantelde toen Kevin Strootman een erg strenge rode kaart kreeg. Leroy Fer maakte vervolgens de gelijkmaker.

De topper in Enschede voltrok zich vanaf het eerste fluitsignaal in hoog tempo, aldus persbureau Novum. Beide clubs speelden vol voor de overwinning, maar het elftal van PSV leek meer in evenwicht dan dat van Twente. Daar had trainer Co Adriaanse een aantal omzettingen gedaan, waar de spelers niet altijd even goed mee om gingen.

Ondanks het overwicht van PSV in de openingsfase was het Twente dat na tien minuten de score opende. Ola Toivonen besprong Twente-verdediger Douglas bij een hoekschop, maar de Braziliaan kreeg toch zijn voet tegen de bal en scoorde een curieuze treffer.

Direct uit de aftrap was het aan de andere kant echter ook raak. Labyad raakte een voorzet van Georginio Wijnaldum helemaal verkeerd, maar passeerde wel Twente-doelman Nikolay Mihaylov. Verder werd er in de eerste helft, ondanks kansen over en weer, niet meer gescoord. Bij PSV raakte linksback Abel Tamata wel geblesseerd en moest vervangen worden.

Ook na rust hoog tempo

Na rust ging de wedstrijd in het zelfde tempo verder, maar waren de bezoekers duidelijk gevaarlijker. Na 64 minuten viel de verdiende 2-1 voor PSV toen Marcelo uit een corner binnenkopte.

Ruim een kwartier voor tijd nam de verder prima fluitende scheidsrechter Kevin Blom een opmerkelijke beslissing. De leidsman zag in een overtreding van PSV’er Strootman, die in een duel om de bal iets te laat kwam, een opzettelijke overtreding en gaf de middenvelder rood. Met elf tegen tien ging Twente vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en vond die via invaller Leroy Fer.

In het vervolg wankelde PSV nadrukkelijk. PSV-sluitpost Andreas Isaksson moest enkele keren handelend optreden en Nacer Chadli raakte de paal met een afstandsschot. Aan de andere kant zag invaller Jeremain Lens een fraaie soloactie bijna bekroond met een goal. De aanvaller haalde het strafschopgebied en bediende daar Dries Mertens. De Belg aarzelde niet, maar zag zijn schot wel via de binnenkant paal weer de goal uitstuiteren.

    • Lex Boon