Citaten

Ik vind het prima dat er mensen zijn die drie dagen per week bij een bedrijf werken waar ze kopietjes maken en koffie halen. En ik moet proberen te accepteren dat er nou eenmaal vrouwen zijn die truien met beertjes en witte driekwart leggings onder hun jurkjes dragen.”

Zakenvrouw Marianne Zwagerman, de Volkskrant, 26 oktober.

„Geloof me, dit was een erezaak voor mij. Maar het kan niet anders. Mauro is hier binnengekomen met een asielaanvraag, die niet is ingewilligd omdat Angola niet gevaarlijk is. Wel heeft hij hier tien jaar gewoond tot zijn 18de bij een pleeggezin, heeft onderwijs gekregen, Wat kun je nog meer doen als land? Ik ben niet van steen, ik snap hoe pijnlijk het is dat hij terugmoet.”

Minister Leers van Immigratie en Asiel, Algemeen Dagblad, 27 oktober.

„We willen geen conflict met Iran, maar we willen wel zien dat de leiders van Iran hun opvattingen en gedrag veranderen.”

Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, BBC, 27 oktober.

„Niet links, niet rechts maar recht door zee. Maar wat en hoe precies? Kiezers moeten zich bij het zien van een stoere Rita Verdonk aan het roer van het schip van staat toch hebben afgevraagd wat het vergezicht was dat zij voor ogen had, voor haar, haar partij en Nederland.”

Joop van Holsteyn, hoogleraar kiezersonderzoek in Leiden, Trouw, 26 oktober.

„Je kunt niet zeggen ‘het komt wel goed’. Je kunt niet telkens geld blijven geven als je niet keiharde garanties krijgt dat die begrotingsdiscipline verbetert. Berlusconi zegt: ik ga het allemaal regelen. Maar zolang er geen garanties tegenover staan, heb ik geen vertrouwen in dat soort uitspraken.

Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie Carola Schouten, De Pers, 28 oktober.