Chinese wijnliefde

Nu de rijke Chinezen Bordeaux op de korrel hebben, stijgen de prijzen. De grootste gekte rondom de 1e Grand cru Classés lijkt echter over. In eerste instantie werd er nog met bewondering gesproken over de geniale zet van Lafite Rothschild om op de fles met de 2008-oogst het Chinese gelukskarakter 8 aan te brengen, waardoor de opwaartse prijsdruk nog wat verder werd opgevoerd. Maar uiteindelijk was iedereen het er over eens dat 1.500 euro per fles echt te veel van het goede was.

Nu echter klinken er geluiden van de négociants dat de Chinese liefhebbers zich ook melden voor nederiger domeinen. Met stijgende prijzen tot gevolg. Zo kostte de 5e Cru Classé Pédesclaux 2009 uit Pauillac een paar maanden geleden nog 14 euro, thans wordt er al 20 euro voor betaald en de verwachtingen zijn dat er binnenkort een prijskaartje van 25 euro aan hangt. Nog wat tips voor kleine beleggers? Ook Croizet-Bages, Belgrave en Cantemerle worden genoemd…