Arsenal verslaat Chelsea in spectaculaire topper

Robin van Persie viert zijn hattrick. Foto AP / Bogdan Maran

Arsenal heeft een spectaculaire topper in de Premier League van Chelsea gewonnen. Op Stamford Bridge waren de bezoekers met 5-3 te sterk. Robin van Persie was driemaal trefzeker.

Ook Andre Santos en Theo Walcott scoorden voor Arsenal. Frank Lampard, John Terry en Juan Mata vonden het net voor de thuisploeg.

Chelsea kwam na een klein kwartier op voorsprong via Frank Lampard, die een voorzet van Mata binnenkopte. Het duel kende een zeer hoog tempo, waar met name de defensie van Arsenal de nodige moeite mee had. Toch tekende Van Persie in de 36e minuut voor de gelijkmaker.

De Nederlander kon binnentikken na een mooie pass van Aaron Ramsey op Gervinho, die niet zelfzuchtig was. Kort voor rust zette Terry Chelsea opnieuw op voorsprong uit een corner. In de tweede helft bracht uitgerekend Santos, die voor de pauze aan alle kanten voorbij werd gelopen, Arsenal weer op gelijke hoogte.

De Gunners namen niet veel later ook de leiding. Walcott snelde met een knappe actie langs de verdediging van Chelsea en schoot binnen. Chelsea creëerde daarna weinig kansen, maar dankzij een afstandsschot van Mata werd het tien minuten voor tijd toch gelijk. De bezoekers sleepten dankzij Van Persie alsnog een zege uit het vuur.

Manchester United revancheerde zich voor de pijnlijke nederlaag tegen Manchester City een week eerder. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won op bezoek bij Everton nipt met 1-0. Javier Hernandez tikte in de negentiende minuut een voorzet van Patrice Evra eenvoudig binnen.

John Heitinga, die hersteld is van een knieblessure, speelde het hele duel voor Everton. Royston Drenthe ontbrak vanwege een schorsing.

Bekijk hier alle doelpunten
http://www.youtube.com/watch?v=8doF0jWr0LI

    • Lex Boon