Ajax wint wederom van Roda JC, eerste zege voor Excelsior

Ajax heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd van Roda JC gewonnen. Net als woensdag in de beker (4-2) waren de Amsterdammers in Kerkrade te sterk: 4-0.

Voor rust scoorde Christian Eriksen, in de tweede helft werden de doelpunten gemaakt door Theo Janssen, Jody Lukoki en Lorenzo Ebecilio. Ajax hield voor het eerst in veertien Eredivisiewedstrijden de nul. Volgens persbureau Novum speelde Ajax, in tegenstelling tot de bekerwedstrijd, nu een klasse beter dan de thuisploeg. Het combinatievoetbal bij de bezoekers was veel beter verzorgd en daardoor kon Roda niet in het spel komen.

Eerste zege voor Excelsior

Excelsior heeft vanavond de eerste overwinning van het seizoen weten te behalen. Op het eigen Woudestein werden negen man van RKC Waalwijk met 1-0 verslagen. Het doelpunt van Excelsior werd gescoord door RKC’er Ard van Peppen, die zijn eigen doelman passeerde. Guy Ramos en Henrico Drost kregen in het laatste halfuur bij de Brabanders rood.

Heerenveen wint van Ado

SC Heerenveen won in eigen huis van ADO Den Haag: 4-0. In eerste instantie hadden de Friezen het moeilijk met ADO, maar toch kwam de thuisclub vlak voor rust op voorsprong. Luciano Narsingh scoorde vlak voor rust.
Diezelfde Narsingh werd in de tweede helft neergelegd door Christian Supusepa. Dat leverde Supusepa een rode kaart op en Heerenveen een strafschop. Die werd door Bas Dost ingeschoten. Vijf minuten later was er weer een penalty voor de thuisclub en weer schoot Dost raak. De aanvaller maakte nog eens vijf minuten later zijn hattrick compleet.

Op dit moment spelen ook FC Twente en PSV tegen elkaar, respectievelijk de nummer drie en nummer twee in de Eredivisie. Bij rust stond het in Enschede 1-1.

    • Lex Boon