Weer

Met 16 of 17 graden zal de temperatuur ver boven de gemiddeld van 13 graden liggen. Veel zon zullen we daarbij echter niet zien. Aan de rand van een hogedrukgebied weten storingen namelijk toch nog tot in ons land door te dringen. Deze storingen zijn gekoppeld aan lagedrukgebieden die met hun kernen over IJsland richting Scandinavië trekken.

Grote regenhoeveelheden worden er bij ons niet verwacht. Dankzij het hogedrukgebied valt er bij ons nagenoeg niks.

Vanavond klaart het wat verder op. Hier en daar ontstaan nevel en mist. Later trekt het vanuit het zuiden dicht met bewolking. Het koelt af naar 9 tot 12 graden.

Morgen beginnen we met veel bewolking en lokaal wat gespetter. Op veel plekken is het nevelig, een enkele plaats heeft mist. Vanuit het zuiden breekt af en toe de zon door, in de middag wat overtuigender. Soms klaart het even breed op, maar over het algemeen zal over de hele dag toch de bewolking overheersen. De zuidenwind is zwak tot matig en de temperatuur loopt uiteen van 14 graden op de Wadden tot 17 graden in de zuidelijke provincies.

De luchtdrukverdeling verandert niet, waardoor het weer de komende dagen nagenoeg hetzelfde blijft.