‘Verwacht niet snel akkoord over Chinese bijdrage EFSF’

Caption: German Klaus Regling, CEO of the European Financial Stability Facility speaks during a conference in Lisbon on October 13, 2011. AFP PHOTO/ LUIS MANUEL NEVES
Caption: German Klaus Regling, CEO of the European Financial Stability Facility speaks during a conference in Lisbon on October 13, 2011. AFP PHOTO/ LUIS MANUEL NEVES Klaus Regling, het hoofd van het Europese noodfonds EFSF, in Lissabon eerder deze maand. Foto AFP / Luis Manuel Neves

Het hoofd van het Europese steunfonds, het European Financial Stability Facility (EFSF), Klaus Regling verwacht niet meteen met de China een overeenkomst te sluiten over een bijdrage aan het fonds.

De overeenkomst, die woensdagnacht is gesloten om het noodlijdende Griekenland te redden is bovendien uitzonderlijk en uniek, laat Regling weten tegenover persbureau Reuters. Regling ontmoet vandaag afgevaardigden van de Chinese regering om met hen te spreken over het EFSF.

In Brussel spraken de leiders van de eurozone gisternacht af om het EFSF vier keer zo groot te maken van ruim 250 miljard euro naar 1.000 miljard euro. Hierbij wordt ook gerekend op investeringen van buitenaf, van zogenoemde nieuwe economieën, waaronder China.

Interactieve graphic: Europa in cijfers