Tennisser Safin beloond voor slopen van rackets

De Rus brak in zijn loopbaan ruim duizend tennisrackets, en krijgt daar nu een prijs voor.

Marat Safin heeft een bijzondere prijs gekregen. De Russische oud-tennisser kreeg een trofee voor de 1.055 rackets die hij in zijn dertienjarige carrière brak, meldde de Franse sportkrant l'Équipe gisteren. Dat zijn er ruim tachtig per jaar. Safin, die tegenwoordig zijn partijtjes op de Champions Tour (circuit voor veteranen) speelt, ontving de prijs tijdens het toernooi in het Chinese Chengdu.

Safin, die in 2000 eerste stond op de wereldranglijst, stond bekend als een zeer grillige speler. De Moskoviet kon geweldig tennis afwisselen met verschrikkelijk slecht spel. Regelmatig kon hij zich niet beheersen op de baan.

De Rus wist zelf niet meer hoeveel rackets er tijdens zijn woede-uitbarstingen waren gesneuveld, maar de statistici van de ATP-tour hielden het al die jaren bij. (Novum)