Standard & Poor’s bevestigt AAA-status van noodfonds

Twee dagen nadat er in Brussel werd besloten tot het vergroten van de slagkracht van het noodfonds, heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de AAA-status van het fonds bevestigd. Ook zijn de vooruitzichten van het fonds volgens de kredietbeoordelaar stabiel. Dat meldt persbureau AFP.

Volgens Standard & Poor’s zijn de garanties van de lidstaten van de eurozone de belangrijkste factor voor de AAA-status, de hoogste kredietwaardigheid. Volgens de kredietbeoordelaar is het “vrijwel zeker” dat het noodfonds indien nodig verder zal worden ondersteund en is het noodfonds de “hoeksteen van de EU-strategie om de stabiliteit op de schuldenmarkt in de eurozone te herstellen en om het vertrouwen in het Europese financiële systeem te behouden.”

Tijdens de eurotop van afgelopen woensdag werd afgesproken om de slagkracht van het noodfonds te verhogen van 440 miljard euro naar 1.000 miljard euro.