Schietpartij bij Amerikaanse ambassade Sarajevo

De schutter in Sarajevo, nadat hij schoten had gelost bij de Amerikaanse ambassade. Foto YouTube / sensservis

De Amerikaanse ambassade in de Bosnische hoofdstad Sarajevo is vanmiddag onder vuur genomen door een man met een automatisch vuurwapen. Autoriteiten spreken van een terroristische aanslag. De man is door een scherpschutter neergeschoten en gearresteerd.

De politie rukte massaal uit en probeerde de man, gewapend met een Kalashnikov en gekleed in camouflagekleding, te omsingelen. Nadat een scherpschutter hem na dertig minuut neerschoot is de man gearresteerd en met een ambulance weggevoerd. Het is nog onduidelijk wat de motieven waren van de man. Volgens persbureau AP was de bebaarde man gekleed als een volgeling van het wahabisme, een conservatieve stroming van de sslam.

Volgens AP is er ten minste een politieagent gewond geraakt.

Bekijk hier beelden van de schutter in de straten van Sarajevo.
http://www.youtube.com/watch?v=nyGjAinyuWI&feature=player_embedded