NAC zet thuis eenvoudig VVV opzij

NAC Breda heeft vanvond het thuisduel met VVV-Venlo gewonnen. In Breda werd het 3-1. Eric Botteghin, Donny Gorter en Ömer Bayram scoorden voor de thuisploeg. Bryan Linssen maakte de treffer voor VVV, dat een bijna een uur met 10 man speelde.

NAC stijgt naar de tiende positie met dertien punten. De Limburgers staan voorlaatste met zes punten.

De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion kende een enerverend begin, aldus persbureau Novum. Al na vier minuten kopte Botteghin een hoekschop binnen. Een minuut later was het ook aan de andere kant raak. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar ging in de fout bij een uitrap, die via Linssen in het doel verdween. De thuisploeg had het betere van het spel en nam na 25 minuten weer de leiding.

Botteghin leek opnieuw gevaarlijk te kunnen worden uit een corner, maar daar stak De Regt een stokje voor. De VVV-verdediger ging aan het shirt van Botteghin hangen en werd bestraft met zijn tweede gele kaart en een strafschop. Donny Gorter luisterde zijn honderdste wedstrijd voor NAC op met een doelpunt vanaf elf meter.
VVV-trainer Glen de Boeck besloot aanvaller Ahmed Musa te wiselen voor verdediger Andrea Mei. Veel hielp dat niet. Vlak voor rust tekende Bayram voor de 3-1. De aanvaller werd weggestuurd door Jens Janse, zette Niels Fleuren en Mai aan de kant en rondde af.

In de tweede helft kwam NAC geen moment meer in de problemen. Via Anthony Lurling, Alex Schalk, en Janse had het nog mogelijkheden op meer. VVV kon daar, mede omdat het met een man minder speelde, weinig tegenover stellen.

    • Lex Boon