Mulisch-museum

Het huis van de vorig jaar overleden Harry Mulisch aan de Leidsekade in Amsterdam wordt een museum.

Het Harry Mulisch Huis moet in 2013 de deuren openen. Dat melden het Haagse Letterkundig Museum, dat het Harry Mulisch Huis gaat exploiteren, en de Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis deze week. Mulisch woonde en werkte ruim vijftig jaar aan de Leidsekade. De werkkamer van de schrijver is sinds zijn dood in oorspronkelijke staat bewaard en moet bezoekers de gelegenheid geven meer te weten te komen over het werk van Mulisch.

Alles in de werkkamer zou verwijzen naar het werk Ook staan alle eerste en later veranderde drukken van zijn oeuvre en alle vertalingen er. Elders in het pand komen wisselende literaire tentoonstellingen die zich moeten richten op een breder publiek. (NRC)