Kortkolom Economie

Albert Heijn opent nog acht winkels in België

Brussel. Albert Heijn opent volgend jaar acht nieuwe winkels in België. Dat heeft de supermarktketen gisteren bekendgemaakt na de opening van de tweede Belgische Albert Heijn, in Stabroek. Volgens Corné Mulders, manager van Albert Heijn in België, is de bedoeling om volgend jaar zo’n kwart miljoen klanten te hebben in België. De nieuwe winkels komen alleen in Vlaanderen, maar wel verspreid over de Vlaamse provincies. De uitbreiding zou zo’n vijfhonderd extra werkplekken opleveren. De vestigingen zullen bevoorraad worden vanuit Tilburg. Albert Heijn wil ook na 2012 nieuwe filialen in België openen. In maart dit jaar opende Albert Heijn zijn eerste filiaal in België, in Brasschaat. (NRC)

Beter Bed tempert winstverwachting

Amsterdam. Beter Bed boekte over het derde kwartaal meer winst op jaarbasis, maar verwacht een lagere nettowinst over het vierde kwartaal, aldus de onderneming vanmorgen. De nettowinst kwam uit op 7,2 miljoen euro tegen 6,2 miljoen euro over het derde kwartaal van het vorig jaar. De orderportefeuille is aan het einde van het derde kwartaal fors lager dan een jaar geleden. Die negatieve trend zet zich in oktober in Nederland voort. In Duitsland is de omzetontwikkeling in oktober nog steeds positief. (Dow Jones)

Producentenprijzen stijgen 10 procent

Rotterdam. De afzetprijzen in de Nederlandse industrie lagen in september tien procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijsstijging was daarmee even groot als in augustus. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Volgens het CBS waren de afzetprijzen van de industrie over de hele linie hoger dan in september 2010. Producten van de aardolieverwerkende industrie stegen met 31 procent het meest in prijs, waarbij de toename iets hoger uitkwam dan in augustus. (Novum/Dow Jones)