Hulpverleners redden jongen na vijf dagen uit puin aardbeving Turkije

Caption: In this image taken from a video footage by Anatolia, rescuers pull Ferhat Tokay, 13, center left, from the rubble of a collapsed building in Ercis, Van, Turkey, early Friday, Oct. 28, 2011. Rescuers, working under floodlights, pulled the 13-year-old boy alive from the rubble of the collapsed apartment building 108 hours after Sunday's earthquake that hit eastern Turkey. (AP Photo/Anatolia via APTN) EDITORIAL USE ONLY, TURKEY OUT, ROJ TV OUT, TV OUT
Caption: In this image taken from a video footage by Anatolia, rescuers pull Ferhat Tokay, 13, center left, from the rubble of a collapsed building in Ercis, Van, Turkey, early Friday, Oct. 28, 2011. Rescuers, working under floodlights, pulled the 13-year-old boy alive from the rubble of the collapsed apartment building 108 hours after Sunday's earthquake that hit eastern Turkey. (AP Photo/Anatolia via APTN) EDITORIAL USE ONLY, TURKEY OUT, ROJ TV OUT, TV OUT Serhan Ferhat werd na 108 uur na de aardbeving in de Turkse stad Ercis onder het puin vandaan getrokken. Foto AP / Anatolia

Reddingswerkers haalden vanochtend in de oostelijke Turkse stad Ercis een dertienjarige jongen levend onder het puin vandaan, vijf dagen na de vernietigende aardbeving die ruim vijfhonderd mensen het leven kostte.

Dat meldt persbureau Reuters. In totaal zijn er sinds de start van de reddingswerkzaamheden ruim 180 mensen gered, waaronder woensdag een baby en gisteravond een achttienjarige jongen.

De beelden van de reddingsactie vanochtend:

Door de aardbeving zijn duizenden Turken in het oosten van land dakloos. Volgens hulporganisaties denken dat zo’n vijftigduizend mensen getroffen zijn door de natuurramp, die wordt gezien als de ergste sinds de aardbeving in 1999, waarbij tienduizenden Turken omkwamen.