eBook is te koop in boekhandel

Digitale boeken – eBooks, kunnen sinds kort ook worden aangeschaft in de fysieke boekhandel. 100 Librisboekhandels hopen samen met de uitgeverijen Ambo-Anthos en Contact met de ‘eBookkaart’ de verkoop van digitale boeken een impuls te geven.

Dat willen ze bewerkstelligen door ze als kaart tastbaar in een boekhandel te leggen. Zo wordt het eBook zichtbaarder voor de reguliere boekhandelklant en kunnen boekhandelaren ze actiever aanbieden.

De eBook-kaarten staan in een groot zwart display in de Librisboekwinkels. Ze zijn zo groot als een normale briefkaart. Voorop staat de originele voorkant van het boek. Achterop staat een code, waarmee het eBook kan worden gedownload.

In eerste instantie zijn 24 titels verkrijgbaar, zowel romans en thrillers als non-fictie boeken. Naast Kochs bestseller, zitten ook boeken als De weldoener van P.F. Thomése, Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse, Het huis waar jij van hield van Tatiana de Rosnay en Blauwe maandag van Nicci French in het assortiment.

Dit artikel werd gepubliceerd in NRC Handelsblad op Woensdag 26 oktober 2011, pagina 18 - 19. Abonnees kun het hele artikel hier lezen.