Duizenden mensen bij begrafenis Simoncelli

A helmet and a motorcycle sit near the coffin during the funeral service of Italian MotoGP rider Marco Simoncelli on October 27, 2011 in Coriano, in the Rimini province. Simoncelli, 24, died on October 23 after crashing during the Malaysian Grand Prix at Sepang. AFP PHOTO / POOL / Fabrizio Petrangeli AFP

De Italiaanse motorcoureur, die zondag crashte in de GP van Maleisië, was een held in wording.

Duizenden mensen zijn gisteren naar de Italiaanse plaats Coriano gekomen om motorcoureur Marco Simoncelli de laatste eer te bewijzen. De Italiaan kwam zondag op 24-jarige leeftijd om het leven tijdens de MotoGP van Maleisië. De dienst werd gehouden bij de kerk van Santa Maria Assunta, in de buurt van het circuit van Misano. Naast Simoncelli’s kist stonden twee van zijn motoren opgesteld. Op één won hij de wereldtitel in de 250cc-klasse in 2008, op de andere reed hij dit seizoen. Zevenvoudig wereldkampioen en goede vriend Valentino Rossi was ook bij de plechtigheid aanwezig. De begrafenis van Simoncelli werd uitgezonden op grote schermen buiten de kerk, zodat geïnteresseerden die niet naar binnen konden de dienst ook konden volgen. Daarnaast was de uitvaart live te zien op de Italiaanse televisie. „Als een gelovige – ik weet niet in wat – heb ik een theorie”, zei de vriendin van Simoncelli, Kate. „Marco was een perfect persoon, en perfecte mensen kunnen niet samenleven met ons stervelingen.” (AP)