Crossing Border ook in Enschede

Enschede zal vanaf 2012 de derde vestigingsplaats worden van het Crossing Border festival. Het internationale literatuur- en muziekfestival, met thuisbasis Den Haag, breidde in 2009 al uit naar Antwerpen en voegt daar nu Oost-Nederland aan toe. „Enschede heeft als grensplaats een sterke verbondenheid met Duitsland. Zo (...) ontstaat een sterke driehoek: Den Haag – Antwerpen – Enschede”, aldus de site. Crossing Border heeft met de gemeente Enschede en met poppodium Atak, het Wilminktheater en het Muziekcentrum een overeenkomst gesloten. De eerste editie van Crossing Border Enschede wordt volgend jaar november gehouden – in dezelfde maand als de edities in Den Haag en Antwerpen. Gecombineerde boekingen leiden tot lagere totale kosten, waardoor meer grote artiesten uit het buitenland kunnen worden betaald. De editie Enschede zal in line-up dus sterk lijken op die in Den Haag. Mogelijk wordt het in bezoekersaantal zelfs groter. De komende editie in Den Haag vindt plaats van 16 tot en met 19 november. (NRC)